help please help me Chemestry

Swamped with your writing assignments? We'll take the academic weight off your shoulders. We complete all our papers from scratch. You can get a plagiarism report upon request just to confirm.


Order a Similar Paper Order a Different Paper

Points: 24

Answer the questions below. When you have finished,
submit this assignment to your teacher.

Please remember to record the number of drops of
Reagent D needed to turn the solution light blue in each phase.

Part 1: Lab set
up:

(1 point)

1) Which phase is the control phase?

Answer: MEASURE, ANALYZE, and IMPROVE phases

(1 point)

2) What variable is controlled and stays the same in all
3 phases?

Answer:the molecule?

(1 point)

3) What is the independent variable (the one are we
changing to see if it impacts the dependent variable)?

Answer:

(1 point)

4) What is the dependent variable (the one we are
measuring)?

Answer:

Part 2: Experiment

Phase

Amount of water
mL or drops

Amount of yeast
mL or drops
(20 drops = 1 mL)

1

6 mL

none

2

6 mL

10 Drops or 0.5 mL

3

6 mL

20 drops or 1 mL

(3 points)

5) Complete
the data table. You can use our data from class or your own.

Answer

Phase 1

Phase 2

Phase 3

O2 concentration in ppm (parts per million) = number of drops of Reagent D added
to reach blue color (when it is blue this means the oxygen has been
completely depleted) and observations

Number of drops:

Observations:

Number of drops:

Observations:

Number of drops:

Observations:

(3 points)

6) Regarding
Phase 3 of the experiment:

· 
Were more or less
drops of Reagent D (sodium hydroxide) were needed to get the same blue color as
in Phase 1 and 2?

Answer:

· 
What does this
tell us about the available amount of dissolved oxygen in the water compared to
Phase 1 and 2?

Answer:

(3 points)

7) In
this lab, you continued to add Reagent D to each solution until it turned blue.
The purpose was to remove the oxygen to measure how much was left.

· 
In which phase(s)
did the solution turn blue before
you added Reagent D?

Answer:

· 
What do you think
that means?

Answer:

(3 points)

8) What
would happen to the dissolved oxygen in the Chesapeake Bay if large amounts of
waste were dumped into it? (Make sure you read and use the
information from Lesson 5.07 when putting together your answer to this
question).

Answer:

(2 points)

9) Is
this demonstration a good example of eutrophication in the Chesapeake Bay? Why
or why not?

Answer:

(2 points)

10) Does
the Chesapeake Bay have uniform dissolved oxygen content throughout the
different areas of the bay? If not, where would you expect to find higher
levels of nitrogen and lower levels of dissolved oxygen?

Answer:

(2 points)

11) Which
Phase represents the Chesapeake Bay BEFORE human impact? Why? Which Phase
represents the Chesapeake Bay after? Why?

Answer:

(2 points)

12) What
other human impacts have negatively influenced the biodiversity of the
Chesapeake Bay watershed? Explain using the food webs discussed in class.

Answer:

Writerbay.net

We offer CUSTOM-WRITTEN, CONFIDENTIAL, ORIGINAL, and PRIVATE writing services. Kindly click on the ORDER NOW button to receive an A++ paper from our masters- and PhD writers.

Get a 10% discount on your order using the following coupon code SAVE10


Order a Similar Paper Order a Different Paper